keskiviikko 7. marraskuuta 2012

kahvilassa


kun asuimme idässä pääsi kotoamme helposti hissillä sekä kahvilaan että kukkakauppaan. kukkienhakumahdollisuus meillä on aina kesäisin, ei tarvitse avata kuin ovi ja luontoa piisaa. ja monesti kukkakimput kävelevät sisään kesäkengissä tai kumisaappaissa. että ainoa, mitä jää tehtäväksi on laittaminen maljakkoon. kukkimiskauden ulkopuolella pitää kukkia lähteä erikseen aina hakemaan tai mahduttaa kauppareissujen ympärille.

kahvilaan sen sijaan meiltä on vaikeampi päästä edes kesäisin. tai etenkin kolmen pienen kanssa. yksi olisi kävelymatkan päässä minulle, mutta ison tien varressa hieman vaivalloinen lapsille. tietty, olisihan sinne metsäreittikin. ehkä kokeilemme sitä jotain päivänä. mutta useammin keittelemme kahvit kotosalla ja harvoin saan valmista.

mutta tänään. eteiseemme on avattu kahvila. tarjolla on mitä vain hoksaa tilata. minä tilasin lattea ja leivoksen. innokas barista oli valmis tekemään melkein ensisiemauksen jälkeen jo lisäannoksen. ja voi sitä keskittymisen määrää. ruoaksi tarjoiltiin sientä latten kera. kun minulla sattui olemaan mukana vielä postilaatikosta tupsahtanut uutuulehti, kotoliving, oli rentoutunut kahvilareissu taattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti